Basis recept voor een heerlijke siroop van (gedroogde) vlierbloesem schermen.

Als Limonade, aangelengd met water is deze siroop een heerlijke , zomerse dorstlesser, maar gecombineerd met gin of prosseco is ze ook heerlijk , of over toetjes, door de yoghurt, verzin het maar.

En dan is de siroop ook natuurlijk heel fijn bij luchtweg klachten, dus hup: een scheutje door de thee!

Wat heb je nodig:
*75 gram gedroogde vlierbloesems
*2 liter water
*1 kilo suiker ( of vervanger)
*2 citroenen
*1 limoen

 

 

 

 

 

 

~Rasp de schillen van de citroenen en limoenen ( eerst goed wassen)en pers ze daarna uit.
~Doe de gedroogde vlierbloesems en de raspsels en het sap in een grote pan.
~Giet de 2 liter water erbij, en verwarm.
~ Zodra het begint te koken zet je het vuur uit.
~Laat het geheel 24 uur afgesloten staan om te trekken.
~ De volgende dag doe je de suiker erbij en breng je het langzaam aan de kook tot dat de suiker is         opgelosd en je bubbels ziet verschijnen.         
~Zeef je siroop als het nog warm is. ( fijne zeef + katoenen (luier)doek bijvoorbeeld) direct in gesteriliseerde, goed afsluitbare flessen. (Beugelflessen bijvoorbeeld). 

Wanneer je de siroop in goéd gesteriliseerde flessen en afgesloten bewaard op een koele, donker plek, kan het een jaar goed blijven.
Wanneer er een fles is aangebroken, bewaar je hem in de koelkast en is hij zéker een week te gebruiken.

Zin in? Hier heb ik Vlierbloesems voor je ;-)
Succes!



 

© 2021 - 2024 De TuinHeks | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel